Semakan Keputusan Permohonan SBP Ting. 1, 4 Tahun 2016

Semakan dan Rayuan Kemasukan ke  SBP Tingkatan 1 Tahun 2016. Klik di SINI.

 

 

 

Semakan dan Rayuan Kemasukan ke  SBP Tingkatan 1 Tahun 2015. Klik di SINI (Tutup)

Permohonan Kemasukan ke SBP T1, 4 Tahun 2015. Klik di SINI. (Tutup)

.

Rayuan Permohonan SBP Tingkatan 4 boleh dibuat selepas paparan “TIDAK DITAWARKAN’ ditunjukkan. Klik E-Rayuan untuk mengisi semua maklumat rayuan.   Tarikh Tutup Permohonan Rayuan : 05 FEBRUARI 2014

.

Permohonan Asrama A1M Murid Tingkatan 1 Sesi 2014

Semakan Keputusan Permohonan ke Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh Tahun 2014 :
Tarikh Semakan dan Rayuan : Mulai 10 Dis 2013.

Tempoh Rayuan SBP T1 : 10 Dis sehingga 24 Dis 2013
.
Semakan Tawaran Sekolah Kawalan Negeri, KRK, KAA, SMKA dan SABK ambilan Januari 2014 :
Tarikh Semakan : 18 Dis 2013, jam 10 pagi.
  

Semakan juga boleh dibuat dengan hantar SMS : taip MOE SKKAWALAN [Angka Giliran UPSR] hantar ke 15888. (contoh : MOE SKKAWALAN DC10435233 ke 15888).

 

=============================================================

Semakan Permohonan ke Tingkatan 1 dan 4 Sekolah Berasrama Penuh Tahun 2013

Semakan ambilan kali kedua ke Tingkatan 4 SBP Tahun 2013.

Semakan permohonan ke Tingkatan 1 MRSM biasa tahun 2013 ambilan pertama.

Semakan ambilan kali kedua ke Tingkatan 1 SBP Tahun 2013.

Semakan secara online keputusan pemohonan  ke Tingkatan 4 SBP Tahun 2013.  Tarikh semakan : 16 Jan 2013.  Klik di sini untuk menyemak.

Sekiranya berjaya dan bersetuju menerima tawaran ini, surat dan lampiran tawaran MESTI DICETAK. (diperlukan pada hari pendaftaran).  Sekiranya tidak berjaya, Permohonan E-Rayuan boleh dibuat bermula 16 Januari 2013 10.00 pagi.

Semakan secara online keputusan pemohonan  ke Tingkatan 1 SBP Tahun 2013.  Tarikh semakan : 16 Disember 2012.  Klik di sini untuk menyemak. .

Sekiranya berjaya dan bersetuju menerima tawaran ini, surat dan lampiran tawaran MESTI DICETAK. (diperlukan pada hari pendaftaran).  Sekiranya tidak berjaya, Permohonan E-Rayuan boleh dibuat bermula 24 Disember 2012 10.00 pagi.

eSemakan Tawaran Kemasukan 2013

eRayuan SBP T1 2013

 

APLIKASI PANGKALAN DATA MURID (APDM)

Jadual Gaji SSM Baharu 2013 Gred DGA29 – DGA38
Jadual Gaji SSM Baharu 2013 Gred DG41 – DG54
Semakan kenaikan pangkat guru PPPS dan PPPLD
Semakan Tarikh Gaji Kakitangan Awam
Semakan Senarai Cuti-cuti setiap Negeri dan Cuti Umum 2014
Semakan Penggal persekolahan Tahun 2014
Semakan Keputusan Peperiksaan di Sekolah Rendah dan Menengah
Semakan Keputusan UPSR, PMR, SPM, STPM Terminal, STPM Baharu
Semakan calon PLKN Program Latihan Khidmat Negara 2013
Semakan Takwim Peperiksaan Awam Tahun 2013
Panduan Gred Pemarkahan UPSR, PMR, SPM, STPM

.
Tarikh semakan keputusan pemohonan  ke Tingkatan 4 SBP Tahun 2013 seperti di atas.

Klik di sini untuk menyemak keputusan peperiksaan di SEKOLAH seperti PPT, PAT, Ujian 1, Ujian 2 atau Peperiksaan Percubaan PMR, SPM.

Pendaftaran permohonan ke Tingkatan 1 dan Tingkatan 4 bagi sesi persekolahan 2013 Sekolah Berasrama Penuh (SBP) serta Sekolah Kawalan, SMKA, KAA dan KRK di bawah Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) akan dibuka mulai 15 September 2012. Permohonan akan dibuka kepada guru kelas dan ibubapa serta penjaga murid Tahun 6,  Tingkatan 3 dan akan menggunakan data Aplikasi Pangkalan Data Murid (APDM) sepenuhnya. Guru-guru kelas yang masih tidak mempunyai kata laluan ke Aplikasi Pangkalan Data Murid Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) boleh mendapatkannya daripada Admin APDM di sekolah masing-masing.

A.  Permohonan ke Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh Tahun 2013

Permohonan akan dilaksanakan secara online mulai 15 September 2012 sehingga 31 Oktober 2012 (Ditutup)

Mulai 15.09.2012, klik di SINI untuk terus ke laman applikasi pendaftaran.
…………………………… (Kata laluan yang diperlukan ialah  No. KP Ibu/Bapa/Penjaga)
*** Penting : Sila pastikan No. KP Ibu/Bapa/Penjaga yang dimasukkan sama dengan No. KP dalam data Aplikasi Pangkalan Data Murid (APDM) semasa guru sekolah mengemaskinikan data. ***    Sebarang soalan sila kemukakan ke email ini : kpm.kawalan@moe.gov.my (nyatakan masalah yang dihadapi dan sertakan  1. Nama penuh pemohon  2. Angka giliran UPSR pemohon  3. No. KP pemohon  4. No. KP bapa  5. No. KP ibu)
………………. …….. …..Klik di sini untuk PANDUAN MENGISI APPLIKASI ONLINE.


Permohonan Ke Tingkatan 4 SBP 2012.

Permohonan Ke Tingkatan 1 SBP 2013

 

B.  Permohonan ke Tingkatan 4 Sekolah Berasrama Penuh Tahun 2013

Permohonan akan dilaksanakan secara online mulai 15 September 2012 sehingga 31 Oktober 2012 (Ditutup)

Mulai 15.09.2012, klik di SINI untuk terus ke laman aplikasi pendaftaran.
…………………………… (Kata laluan yang diperlukan ialah  No. KP Ibu/Bapa/Penjaga)
*** Penting : Sila pastikan No. KP Ibu/Bapa/Penjaga yang dimasukkan sama dengan No. KP dalam data Aplikasi Pangkalan Data Murid (APDM) semasa guru sekolah mengemaskinikan data. *** Sebarang soalan sila kemukakan ke email ini : kpm.kawalan@moe.gov.my (nyatakan masalah yang dihadapi dan sertakan  1. Nama penuh pemohon  2. Angka giliran PMR pemohon  3. No. KP pemohon  4. No. KP bapa  5. No. KP ibu)
………………….. ..     …Klik di sini untuk PANDUAN MENGISI APPLIKASI ONLINE.

 

Permohonan ke Tingkatan 1 SBP 2012

Permohonan ke Tingkatan 4 SBP 2013

 

Maklumat berkaitan :

http://myschoolchildren.com/category/education-news/

Takwim Peperiksaan Awam Tahun 2014

Asrama-penuh

 

Comments: 175

  1. apa2 info sek asrama penuh (MRSM Ktn Phg), SEMSAS, Tun FAtimah,Kursiah, urgent untuk email saya. thanks!

  2. saya ingin memasuki sekolah berasrama penuh sesi 2013 ting 4,saya ingin tahu bagaimana ingin mndapat borang trsebut

    • semakan tidak dapat dibuat kerana website semakan is temporary unavailable

  3. Macam mana nak masukkan num giliran yang betul? Kenapa tak boleh nak masuk ke borang walaupun dah masukkan no ic ibubapa dan no giliran?

  4. if we press angka giliran wrong that will take how many our two us to register again?

    [ ? ? ? somebody pls answer this question ]

    • dah masukan no giliran n ic penjaga tapi still tak boleh log in..kenapa? adakah sbb belum kemaskini lagi…

  5. Dah masuk banyak kali dan semuanya tidak dapat dgn alasan kata laluan iaitu kombinasi angka giliran dan no ic tak sesuai padahal dah cuba banyak kali dengan pelbagai kombinasi angka giliran dan no ic ibu dan bapa, masih tak leh masuk….macam mana nak daftar online ni…..please help us here.

    • herm,,all of u must print out borang tuh dulu la,,, password tuh ade pade pihak sekolah,,, copy borg tuh satu salinan kene bg pade cg kaunseling skola korg…

  6. boleh ke saya nk apply untuk masuk ke sbp?
    saya hanya mndpt 3A 4B 1C
    bm-A-88
    mt-A-97
    ag-A-85
    bi-B-79
    kh-B-78
    gg-B-77
    sc-B-70
    sj-C-63

    • nak tanya . Macam mana nak semak result pmr dengan brapa markah sekali? Contohnya mcm Bm – A (brp markah) ?

    • saya dapat smsains jeli,tetapi sekolah ini merupakan sekolah baru.Saya nak tahu dimanakah saya harus belajar dahulu sebelum mendaftar di sekolah tersebut?

  7. kenapa sistem ditutup utk penyelenggaraan dn kata boleh mohon mula pukul 10 malam 18 september. saya cuba nak mohon tapi tak dpt dgn alasan yg sama.

  8. saya nak mengisi borang untuk anak saya utk memasuki sbp tingkatan 1 tahun 2013,tapi setiap kali saya memasuki angka giliran n ic ibu atau bapa tetap tak mahu log in…selalu saya cuba tapi masih mcm tu juga.apa masalah ya?

  9. Maksud pencapaian khas istimewa dan islam yang perlu diisi?
    Adakah dalam matapelajaran? Boleh tak ditulis TIADA

  10. Salam, sejahtera, bagaimana nak tahu permohonan telah berjaya di hantar ke KPM. Adakah ada sebarang pengesahan melalui online application?.

  11. saya nak memohon ke sbp tingkatan 1 (mrsm).

    minta pihak berkenaan mengkaji semula permohonan online ini kerana semua kawan2 saya termasuklah saya cuba memohon secara online tetapi tidak berjaya membuka borang permohonan tersebut.

    harap dapat tindakan seberapa segera.

    sekian

  12. SALAM…SAYA NAK MOHON SBP TUNKU KHURSHIAH DAN BEBRAPA SEKOLAH SAINS TAPI BILAI SAYA DAH APPLY UNTUK TUNKU KHURSHIAH KNP ASRAMA LAIN X LEH MOHON???KENA MOHON SEKALI JE KE…SESIAPA YG BOLEH BANTU TLNG REPLY SAYA YE….PLZ…UR HELP WILL BE MUCH APPRECIATED!THANX…

  13. asalamualaikum, saya ingin tahu, bagaimana guru kelas hendak memberikan maklumat akademik saya sedangkan tiada apa-apa maklumat atau petunjuk yang diberikan. saya tahu,guru kelas mesti ada kod APDM, tetapi, selepas guru saya mendapatkan kod itu,macam mana dia hendak log in sedangkan tiada satu pun petunjuk yang diberi.

  14. saya nak apply kemasukan asrama tingkatatan 4,2013. Even after key in correct angka giliran ang parents IC number, still kena reject…dah beratus kali try ni…can someone assist me pls…

  15. Askum, guru kelas anak saya dah cuba daftarkan anak saya ke sbp, tapi tak dapat, tiada data/rekod anak saya dlm rekod jpn, katanya. saya pula dah Cuba banyak Kali daftar online anak saya ke sbp ting.1, tapi masih gagal, kombinasi angka giliran Dan no Kp ibu bapa dinyatakan tak Sama, jadi apakah yg patut saya lakukan sekarang. tksh.

  16. Saya dah cuba banyak kali utk online keluar msg mengatakan pihak sekolah tidak mengemaskini data anak saya, adakah saya perlu beritahu kpd guru anak saya tentang masalah ini, sedangkan pihak guru sekolah anak saya yang menyuruh anak saya thru online utk permohonan SBP.

    [sila guna EMAIL khas di atas]

  17. Alhamdulillah,borang permohonan dah siap isi.Ya Allah,capaikanlah impian anak perempuan ku ini dalam mencari ilmu di dunia dan akhirat.Amin

  18. anak saya dari sekolah agama ADNI, tmn sri ukay. memohon untuk memasuki sek. berasrama penuh tetapi angka gilirannya menyebabkan tidak boleh daftar. saya ingin bertanya adalah sekolah swasta tidak boleh memohon utk masuk sbp. tq

  19. sy ialah s/u peperiksaan. ada sorang student sy ada mslh…guru tgktn salah key-in no. i/c dia..jd, result pep. percubaan pmr dalam sistem saps adalah tertera no i/c yg salah..n x bleh ditukar walaupun telah ditukar dlm sistem apdm…jd sy perlu buat surat iringan yg mempunyai pengesahan dr pengetua menyatakan terdapat kesilapan no i/c…masalahnya surat tu perlu ditujukan kpd siapa?
    soalan 2….apa yg perlu dilakukan oleh guru kelas apabila parent dtg membawa salinan borang permohonan yg telah dicetak….sy n guru kelas x dpt apa2 maklumat pn tentang perkara ini…mohon bantuan…
    terima kasih…

  20. saya tdk sempat memohon ke sbp 2013 smsa prcubaan upsr di keluarkan kerana sbb2 tertentu..setelah semakan dibuat, ank saya tdk trsenarai ke se sbp pd thn hdpn..msh kah ada hrpn jika rayuan dibuat?

  21. saya mohon sbp di perak tapi knape dpt dkt kajang..gaji x seberape..keje ibu,bape pon penoreh getah..cmner nk hntr ank jauh2…

    • Salam diba. Makcik tinggal di KL…sekadar ingin menghulurkan bantuan…jika ingin masuk jugak kesekolah diKajang ni, makcik boleh jemput diba di stesen bas dan hantar kesekolah SBP tersebut. Apa2 hal boleh email makcik…

  22. Kepada yg dpt SBP tahniah. Jgn merungut dihantar ke SBP yg bukan kita minta. Dah dpt mcm mcm alasan. Saya sentiasa syukur,saya kat Sabah tapi anak dpt SBP kat Kelantan. Lagi jauh kan???

  23. Assalammualaikum. 16 Dis tarikh semakan SBP. Pagi-pagi ibu
    dah buat semakan. Mengapa nama yang keluar nama calon perempuan 2011. Adakah sebab ini saya tidak layak diterima masuk ke SBP berbanding dengan rakan lain yang tiga orang mendapat 5A yang diterima untuk ke SBP?

    • kalau nak masuk sbp paling kurang 7A itupun hanya di Maktab Tentera Diraja. Kalau sbp lain kena 8A :)

  24. Tahniah kepada yang berjaya. Sesungguhnya itu adalah rezki yang telah ditetapkan oleh Allah swt. Kita hanya merancang, Dia yang menentukannya. Alhamdulillah anak saya dapat seperti yang dihajati…syukur

  25. Anak saya mohon mrsm ting 4 dan da sit upkk tempohari. Juga buat permohonan sbp online tapi x buat pengesahan pengetua kerana terlewat. Anak saya layak dipertimbangkan ke ke sbp? Atau dikira permohonan x sah?

    • Dalam semua permohonan rasmi, permohonan yang tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan. Adalah penting untuk memberi perhatian sirius. Ia juga memaparkan keikhlasan si pemohon.

    • Ea kalau sbp mana ada smk dah. smk stand for sekolah menengah kebangsaan. Maybe u boleh apply smap kajang or smap labu. kott..

  26. anak saya upsr 4a1c , upkk 7a 1b, kenapa permohonan yang dipohon tidak berjaya samada di sekolah asrama penuh, aliran agama mahupun sekolah kawalan sedangkan segala permohonan pihak sekolah yang uruskan. DI MANA SILAPNYA….

  27. Utk SBP ting 4 2013,Kalau nak ikutkan sequence/turutan hari keputusan pada 2012…keluar keputusan panggilan SBP adalah pada 20 Jan pada tahun berkenaan…

    Makanya saya beranggapan pada tahun 2013 saya ingat pun pada tarikh sekitar haribulan tersebut kot…surat tawaran pun saya ingat paling lewat bulan February baru akan di keluarkan… w.a.

    Disini saya sertakan alamat dan tel no berhubung dengan SBP…insyaallah…(blog lain)

    Bahagian Pengurusan Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan,

    Aras 3,Blok 2251,Jalan Usahawan 1,63000,
    Cyberjaya,Selangor D.E.

    Tel:03-77237070
    e-mail:KPKPM@MOE.gov.my

  28. Keputusan PMR baru ni,di akhbar ada nyatakan yang dapat semua A(8A) ada lebih 30 ribu orang.

    Oleh kerana angka 30 ribu tsb termasuk juga pelajar yang sememangnya belajar di SBP dan MRSM…makanya bagi peluang pelajar yang telah mencapai keputusan 8A di sekolah
    biasa,apa peluang yang mereka ada?…adakah secara otomatik mereka layak utk ke SBP…

    Utk MRSM sewaktu menghadiri ujian kelayakan,syaratnya tak boleh ada C dalam keputusan peperiksaan percubaan…

  29. assalamualaikum..anak saya memohon ke tingkatan satu mrsm.akibat salah faham saya tidak menghantar borang permohonan seeperti yg di minta..sebab ingatkan dah isi online xperlu pos permohonan tu.pada hari yang di panggil untuk temuduga dan ezam baru sedar kata perlu pos borang n sijil yg berkaitan.ketika itu sudah pukul 5 dan last day tarikh tutup permohanan.keesokknya saya buat pos laju mengharap mudah2an masih ada peluang untuk di terima borang permohanan itu..mohon jasa baik pihak tuan ..adakah permohonan itu masih di terima.terimakasih.

  30. sy ibu tunggal sy bharap sgt ank lelaki bongsu sy dpt msuk mrsm ulul albab…kputusan upsr2012 ank sy dpt 5a..pmohonan ank sy x bjya..sy dah buat rayuan, hrap2 rayuan sy bjya…sy harap pehak atasan mrsm dpat bri peluang pda anak sy..

  31. Alhamdulillah, anak saya baru sahaja masuk ke SBP Kuching Utara (nama glamour SAKURA). Seramai 94 orang masuk utk ambilan kedua, tapi hanya 45 orang sahaja yang hadir utk hari ni, mungkin esok lusa baki ade lagi yg akan hadir.

    Dah tengok kemudahan sekolah ni, memang puas hati la. Sekolah baru, bangunan pun baru, kerusi meja pun masih berplastik plastik ehheheheh. Anak pun gembira, jumpa kawan baru … harap malam ni diaorng tak tido lambat le. { terkenang ….. }

  32. kpd puan shamsiah….pd pengetahuan saya utk permohonan ke mrsm….lebih diutamakan kpd ibubapa yg berkerja sebagai kakitangan kerajaan….klu kerja kerajaan lebih2 lagi klu tentera mudah dpt….bergantung juga pd merit yg anak puan terima semasa buat permohonan

  33. assalam
    saya menangis berkongsi kesedihan bsama anak sulung semalam…
    sangat sedih & mengecewakan…
    sbp & mrsm dua2 x dpt..rayuan sbp pun x dpt….
    bgmna lagi kriteria yg mahu d pilih?..
    5A UPSR
    KETUA PENGAWAS
    TOKOH MURID
    TOKOH NILAM
    TOKOH KOKURIKULUM
    TOKOH MAULIDUR RASUL
    OLAHRAGAWATI SEKOLAH
    PENGERUSI PUTERI ISLAM
    AKTIF MEWAKILI SEK DLM PELBAGAI AKTIVITI
    d mana silapnya lagi…
    saya & suami bkn ada bhtang ngan mara pun…..
    mngpa rakan sekelas YG LANGSUNG X AKTIF SUKAN & X MEMEGANG SEBARANG JAWATAN PENTING dapat pula?

    Nota daripada admin : 1. Hubungi 03-2613 4509 atau 03-2613 4513 untuk penjelasan.
    2. Mohon bantuan kuasa politik.

  34. mengapa e rayuan utk permohonan sbp tingkatan 4 xboleh bukak. dah tutup ka ? dia tulih 404- file or directory not found

    -> e rayuan SBP tingkatan 4 sudah ditutup.

  35. saya PELAJAR FORM 1 2013 … KEPUTUSAN USR SAYA 5A TAPI KENAPA ,, TIAP KALI SAYA BUAT RAYUAN MESTI TAK DAPAT SEDANGKAN YANG 4A1B PUN BOLEH DAPAT .. SAYA KECEWA … JADI SAYA MOHON SUPAYA BERITAHU SAYA BAGAIMANA PEMILIHAN DIBUAT !??!

  36. Ambilan ketiga dia tak keluar secara online ke? Sebab kawan saya dia kata dia dapat ambilan ketiga. Nak tanya dia tapi segan hahaha.

  37. saya ingin memohon sekolah untuk tingkatan 4,saya tidak mengambil perperiksaan tingkatan 3?

  38. saya mendapat keputusan 4A1B di dalam UPSR 2012. Saya teringin sangat menyambung pelajaran menengah di sekolah berasrama penuh kerana kakak saya juga adalah pelajar di SBP Semashur. Saya amat kagum dengan program yang dijalankan di SBP tempat kakak saya belajar yang bukan sahaja meliputi program akademik malah yang lain-lain juga. Di samping itu di SBP tersebut begitu menitikberatkan pengukuhan nilai-nilai agama iaitu agama Islam. Kalau boleh saya ingin memohon jasa baik pihak kementerian pelajaran memberi peluang kepada saya. Terima kasih.

  39. Assalamualikum,saya telah mendapat 4A1B dalam UPSR 2012…saya ingin memohon sekolah bersasrama penuh iaitu Sekolah Menengah Sains Kubang Pasu..saya sangat teringin untuk belajar di sekolah tersebut..saya sangat teruja dengan cara belajar di sekolah tersebut kerana abang saya yang belajar di sekolah tersebut banyak menceritakan aktiviti yang dijalankan ..saya harap permohonan saya akan dapat pertimbanagan dari pihak sekolah bersasrama penuh. angka giliran saya ailah kb0771127

  40. Saya sudah memohon SBp untuk anak saya ke ting .4.Saya sudah serahkan permohonan tetapi saya terlupa mencetak borang tersebut,Adakah borang permohonan anak saya diterima?Mohon jawapan.

  41. salam… nk tnye, permohonan kemasukan tngktn 1 sudah ditutup… tp saya tak sempat membuat permohonan… macam mana saya nk mendaftar kemasukan sekolah 2014? ada peluang lagi ke nk memohon tngktn 1 bagi memasuki sekolah asrama { sabk}

  42. harap dapat makluman bila keputusan permohonan ke ting. 1 sbp keluar. amat berharap anak > nurliyana mendapat tempat . Ins Sya Allah.

  43. bilakah dpt result permohanan ke SBPI keluar. sy dapat tahu hari ini SBPI Gombak telah melakukan interview utk pelajar Tkt 1.

    tq

  44. anak saya dapat keputusan upsr 4A1C..1C english…
    masih ke ada harapan untuk mendapat sekolah asrama penuh tahun 2014…UPKK 6A2B..saya dah mohon online..tapi terdetik dalam hati..adakah masih ada harapan

  45. Saya inginkan kepastian ttg keputusan kemasukan anak saya ke tingkatan satu..borang dah isi secara online tpi x tau mcmana nk tgk berjaya atau tidak…
    harap-harap ank saya mendapat tempat..keputusannya 4a1b..dan upkk 7a 1b…

  46. As Salam,
    bila tarikh akhir utk membalas jawapan samada
    terima atau tolak tawaran sbp sains ?
    ini kerana saya juga masih menunggu tawaran MRSM yg hanya dijangka keluar pd awal Jan
    Tq

  47. anak gagal utk ke sbp..maklumat dalaman…data anak x lengkap…kecewa…sbb anak dpt 5A. aktif dlm ko kurikulum n tokoh pelajar 2013….

  48. Assalamualaikum….saya ingin mendapatkan penjelasan. Bagaimana untuk memohon SBP ke Tingkatan 4 2014, walaupun tempohnya sudah tamat.

    • Assalam, aritu ada jumpa pegawai KPM kat Cyberjaya bah. ambilan utk SBP.Apa yg diberitahu keputusan ambilan ke2 akan keluar pd 15 Feb 2014 nnt. Bersabarlah…

  49. nak tanya. masa isi borang rayuan untuk sbp. kenapa alirannya tak ditunjuk? ingatkan dia dah pilih. tapi bila click je kat button hantar borang rayuan. dia tulis suruh isi aliran yang dikehendaki ke. macam mana ni?

  50. Anak saya dapat 5A dan tak dapat kedua2 SBP and MRSM. Sudah merayu ke SBP, tp tiada jawapan. Anak saya aktif di sekolah, pengawas dan selalu medapat anugerah. Bila boleh tahu keputusan rayuan dan melalui channel aper?

  51. Anak saya dpt sbpi pekan boleh ke tukar ke sbpi kuala terengganu atas faktor bapa berada di oversea kesukaran utk menghantar anak yg jauh

  52. Saya tidak memohon pd masa permohonan utk kemasukan ke tingkatan 4 sbp. tetapi saya buat rayuan. Rasa rasanya dilayan tk?

    @fahmi

    Tidak.

  53. Anak saya dpt 4A1B UPSR UPKK 8A, Pengawas Perpustakaan, Aktif sukan, Ketua Kelas.
    Rayuan utk intake ke4 utk SMKA tidak berjaya. Persoalan saya apa kriteria yang dinilai? Ini adalah kerana rakan anak saya yg keputusan yg sama berjaya ditempatkan di SMKA.

    • 4A??? simpan ajelah keputusan tu, buat sakit hati, budak 4A semua di campak ke tepi……rayuan pun tak di layan.

  54. anak saya telah mendaftar online disekolah melalui gurunya untuk kemasukan sekolah berasrama penuh..
    1)bagaimana ingin saya ketahui anak saya pilihan sekolah yang telah didaftarkan oleh gurunya?
    2)MRSM menawarkan 3A 2B utk pelajar yang berpendapatan rendah tetapi anak sy mendapat keputusan 4A 1B(sains) untuk mendapatkan nombor pin..diberitahu oleh pihak MARA mengeluarkan notis pengambilan 5A sahaja pada 30/11/2014.Mengapa keputusan begitu dibuat dlm tempoh “LAST MINUTE”?
    3)Seharusnya pengambilan pelajar berasrama penuh atau kawalan dilakukan online selepas mendapat keputusan UPSR sebenar merupakan 1 jalan penyelesaian terbaik atau lengahkan kemasukan online selepas mendapat keputusan UPSR untuk pilihan asrama adalah cara terbaik.
    sila beri penerangan dan terima kasih..

  55. Bile nak keluar keputusan permohonan di stf ni, dah tak sabar langsung…. Harap-Harap aku dapat sekolah tun Fatimah ni.

Searching for books? 10 million titles HERE. FREE shipping worldwide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *