Semakan calon PLKN Program Latihan Khidmat Negara

Semakan pemilihan calon pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN)

Soalan : Bagaimana kalau saya tidak dipilih untuk PLKN ?

Cadangan :  Hadir sendiri ke Kem PLKN berhampiran untuk memohon masuk.  Jika ada kekosongan… pasti anda akan dapat masuk… itu pengalaman saya (oleh Muhammad Asyraf)
Lokasi Kem terdapat seperti di bawah. ( * )

 

Jika Server semakan di bawah sesak, semakan boleh dibuat dengan SMS – Taip: PLKN KEM (No KP) Hantar ke 15888

Sebarang Pertanyaan : 03-40274747
dari  8.00 pagi hingga 5.00 petang pada hari bekerja.

—@@—

Semakan Calon Terpilih Ke PLKN
Semakan boleh dibuat melalui saluran-saluran yang berikut. Jika Server sesak, cuba dengan server yang berlainan :


.

Link 1

Link 2

Link 3

plkn2016

.

Hubungi Jabatan Latihan Khidmat Negara

Call Centre No. Tel.  :  03-40274747
8.00 pagi hingga 5.00 petang 

*Lokasi Kem PLKN Negeri Pahang, Perak, Johor, Melaka

*Lokasi Kem PLKN Negeri Kedah, Pulau Pinang, Perlis, Negeri Sembilan

*Lokasi Kem PLKN Negeri Selangor, Terengganu, Sabah, Sarawak, Kelantan ‘

Selamat menjalani latihan khidmat negara.

Pengalaman Manis di PLKN

Pengalaman never-to-be-forgotten di PLKN

Last Episod of my PLKN

Pengalaman di Kem Batu Jong Pengalaman di Kem Semarak Pekan, Pahang.  Part I

Pengalaman di Kem Semarak Pekan, Pahang.  Part II

Pengalaman di Kem – Hari Pertama di Kem PLKN

Pengalaman di Kem – Hari Pertama di Kem PLKN – More Pictures

Pengalaman di Kem – Menembak dengan menggunakan M16

Pengalaman di Kem PLKN – Latihan Kebakaran

Pengalaman PLKN di Kem Puncak Permai, Sarawak

Tema Lagu PLKN

Pengalaman di Kem PLKN – Pengalaman Penembakan

Pengalaman di Kem PLKN Jiwa Murni – Share Story

Pengalaman di Kem PLKN White Resort – Cikgu di PLKN

Nyamuk Terbang: MISTERI di  Kem PLKN

Akhir : Pengalaman di Kem PLKN – Bila Tirai Berlabuh

PENGALAMAN KEHIDUPAN DI KEM PLKN 


Please share this page in your Facebook, 
Twitter, Google +1 or email the link to your friends. 

Comments: 135

  1. saya takut dan rasa na mati cuba cerita tentang pengalaman plkn anda, minta tolong minta tolong ceritakan pengalaman abang & kakak

    • dari pengalaman saya yang asal dari sabah tetapi tersenarai masuk ke kem mantin negeri sembilan memang pada mula-mula sampai di sana rasa takut, tetapi apa yang boleh diceritakan, setelah berada di pertengahan program keseronokan pun muncul, tetapi apa yang paling mengingatkan saya, ketika mahu pulang sabah setelah tamat plkn memang menyedihkan kerana ketika itu kesemua pengajar menitiskan air mata, sampai sekarang saya masih teringatkan semua rakan dan cikgu, kalau boleh, saya pun mahu masuk plkn sekali lagi

    • sy dah 7thn mninggalkn PLKN tapi sy rasa mcm smlm tgh bkayak dgn kwn2 kat PLKN, x ada yg pahit semunya manis utk dtelan, PLKN terlalu banyak aktiviti yang myeronokan, paling best dapat blajar sesuatu yg baru n ramai kwn, best ape, masa nak balik, blh siap lari dari bas pi masuk asrama coz x nak balik, pengalaman yang x mungkin dlupakan, belum cuba blum tahu, tapi semua yg masuk bayaknnya pasti happy x kesah r apa org nk ckp tentang PLKN,yg pasti PLKN TERBAIK… love PLKN……rasa cam nak masuk PLKN balik….blh dak????

    • hye saya dari sabah. . . bla dgr crita korang. . . aq arap dpt msuk PLKN. . . kadang2 ada org kta bila masuk PLKN msty kena botak. . . tpy itu bkn jdy msalah kn. . . yg pnting kta dpt pengalaman dari sana. . . :)

    • ya btl. kem pelangi hill resort kerling rawang selangor. plkn ibarat rekrut askar

  2. saya sebenarnya minat sangat….lau boleh saya nak pergi dekat pLkn tu…dekat saner banyak menempuh cabaran dan rintangan….I like pLkn…

  3. sya terpilih mengikuti PLKN siri ke 10..
    sya brasa seronok sngat dpt masuk ehehhe..
    happpy’y…hope dpat kawan baru nanti n dapat mndisiplinkan
    dri ehhehe..sya harap dpt keluar dari sbah ni ehhe
    nak pi jauh skit supaya luas pemndangan

    • nanti surat plkn dtang umah..
      tok sah ghisau ler..
      sume butiran yg di perlukan.pemberitahuan tntg kelayakan..
      surat medical check up,,bgi2 sume uh,,tiket bas skali..tmpat berhimpun..sume di sertakan dalam 1 sampul surat t..bukn skadar nama kem anda je..tggu posmen dtg umah je k…usah penat2 cri dan tny kat laman ni..xkn jumpe nyer…

    • bagi saya x ada yg sensara pn, mybe mula2 masuk je r kita rasa tertekan sikit, ye lah semua aktiviti kita yg dkat umah berubah secara mendadak bila kita d PLKN, ye r ada org x suke bgun pagi nak2 solat subuh slalu bebeno tggal, tapi kat PLKN mne blh tggal, kita dah kne bersiap untuk solat seawal pukul 4.30pg ye r takut berebut n lewat pi solat…..tapi bila kita dah buat hari2 benda tu dah jadi kebiasaan kita dan kita juga lebih dkat dgn yg esa, barulah ada perubahan, displin, pecayalah PLKN memang the best….

    • place kena tggu posmen antar suratkt umah t..btw,,date kena tgok anda siri ke brape la..klu siri 1,3 jan ni..klu siri 2,3,…bole check kt laman portal rasmi plkn lah..orait??

  4. i’m stuck n soo bored now.homesick,suddenly i jst want to joining plkn,bfore this i keep laughing 2 my friends those who had 2 joining plkn,btw, it’s too late for me to made ‘rayuan’ for this?

  5. sy kne g plkn siri 10/2013..sy sgt teruja nk g tp sy ada sakit jantung..tgu report drpd IJN sama ada sy bole atau tidak g plkn ni

    • sure xkan bole ny…mgkin anda bule dpt kebenaran drpd ijn,,kire lepas lah medical check up uh kn..tp belum tntu anda akn terlepas medical check up yg kat dlm kem nyer..percayalah…klu xberape sihat,,bersyukur lah anda tidk berkelayakn..ad hikmah ny t ok??

  6. nape xterpilih nie….sedih d0o…teringin yang teramat sgt nk j0in plkn….asal kputusan yg mnghmpakan sy dapat….plsz…sesaper bntu sy…:(e

    • bersyukurlah dgn ketentuanNya..
      boleh jd ap yg kamu suka itu tidak baik buat kamu,,
      dan boleh jd ap yg kamu tidak suka etulahbaik buat kamu..
      percayalah..janji Allah itu pasti

  7. kalo nk tangguh blh x? nk amek STAM dlo laaa.. pstu mntak nk masuk utk 2014.. boleh x? plisssss tgh serabut ni,,, xtau nk tnya siapa..

  8. macam mane nak cek plkn niy ?hm ,rase takod lah nak masok sane . ade yang kate best and ade yang kate tak best . so ,yang mane satu niy -.- ?

  9. SAYA..TERPILIH..TAPI I BLM TAHU PENEMPATAN.PROGRAM LATIHAN KIDMAT NEGARA….??BLH BEGITAHU SAYA SECEPAT MUNGKIN…BLM TAHU LAGI APA@MESG,,PUN??NAMA SYA SAJA..TUNJUKAN………BLH SYA TAHUKAN SEMUA MAKLUMAT>>>TK

  10. Assalamualaikum dn salam sejahtera,aku dipilih ke siri 10 2013…
    Terima kasih sbb naikkn semangat,Sebenarnya aku kurang minat dn kurang selesa bila kena pilih tetapi akan cerita pengalaman korang,aku mulai rsa mnyukai dn naik semangat.
    korang takut disebabkn antara kwn kmu ceritakn keburukan PLKN tetapi sebaliknya amat mnyeronokkn.Terima kasih. . . :)

  11. sye terpilih msok PLKN siri 10/13 , ape maksud PLKN siri 10/13 , adakah siri 10/13 bermaksud bulan 10 tahun 2013 ? , tlong terangkan pada sye 😀

    • haha siri 10 tu maknanya PLKN tuk tahun ke 10 bg tahun 2013 huhu kalau dapat tahun lepas(2012) maknanya, siri k9 huhux ..kalau tak silap laa hehex sebab saya dapat tahun lepas siri k9 .

  12. Bagi saya PLKN ne tak la juga best sngat dan tak penting sangat pun . Kalau sertai PLKN ne paling-ii pun dpat pngalaman dn dpt duti elaun seja .

  13. siriously im not going there ?? huemm , why ? ='( im feeling so sad , cause my sis n bro said plkn was the best experience that can they forget ???

  14. saya pernah tangguh latihan plkn pada tahun lalu , tapi saya nak mgulang latihan tersebut pada tahun ini.. mcm mna cara nya tu?

  15. kte perlu ke cek kemasukan kte ke plkn slalu…?
    sdang kan kte dh cek kemasukn ke plkn…
    sbb kwn sy megatekn bhwe plkn akan memasuki pelatih baru…

  16. Saya dapat sesi tiga tapi saya nak pergi PlKN cepat,Anyone bagi tahu macam mana nak mohon dapat sesi 2 ?

    • saya nak sangat pergi PLKN.. kalau boleh nak dapat kat SABAH,SARAWAK, yg jauh2……macam mana nk mohon :(

  17. saya tak terpilih,..plkn thun nie..adakah sampai bila2 saya takkan dapat pergi PLKN ni?ke boleh buat permohonan untuk pergi?

  18. Adik2 yang xdapat masuk boleh membuat rayuan kpd PLKN @ hadir sendiri ke PLKN berhampiran utk memohon masuk. Jika ada kekosongan…pasti anda akan dapat masuk… itu pengalaman saya

  19. saya teringin sngt nk msuk plkn 11/2014 tpi nama saya tk tersenarai…
    kwn-kwn saya semua terpilih…
    mcm ne nk wat rayuan?…

    @
    baca tips di atas

  20. adakah nama2 yg telah dipilih tu akan dibahagikan mengikut kumpulan 1,2,3 atau nama2 baru yg akan pergi bagi kumpulan 2 & 3

  21. Every weekend i used to go to see this website, because i want enjoyment, for the reason that this website contains
    genuinely good material too.

  22. saya tak terpilih plkn untuk siri 11/2014. saya nak sangat pergi, saya nekad nak buat permohonan. macam mana ye nak buat?

    @
    baca bahagian atas

  23. sy trpilih PLKN siri 11/2014 ..cmne nk tau sy msok kumpulan satu ke due ?? .ke mmg da cnfrm dpt kmpulan 1?

  24. nama dapat ikut plkn dapat suda . tapi saya try search untuk penempatan . saya tidak tersenarai ? macam mana itu?

  25. Anak saya ingin melanjutkan pelajarannya pada tahun 2014. Oleh sebab itu, saya (ibu dia, Madam Sze Sai Khim) memohon dia dapat dilatih dalam Kumpulan 1?
    Saya meminta agar pihak tuan akan mempertimbangkan permohonan ini dan kerjasama pihak tuan saya dahulukan dengan ucapan ribuan terima kasih.

    @
    hadirkan diri di Kem PLKN anak anda dan mohon pindah ke kumpulan 1

  26. saya dapat plkn siri 11/2014. tak sabar. tapi yang ,malas tu, kawad. huh ! tapi tak tau dapat kat mana.? kat mna ea? bila tau penempatan?

  27. Bagaimana saya boleh tahu calon yang postpone PLKN tahun 2011 ada dipanggil balik atau tidak di kumpulan 2 siri 11/2014?

    @
    semak sj.

  28. saya ada adik untuk menyertai latihan PLKN… Atas sebab2 tertentu kebenaran tidak dibenarkan oleh ayah saya.. bolehkah saya menggantikan adik saya untuk menyertai latihan ini, dan adakah adik saya akan disaman..?

Searching for books? 10 million titles HERE. FREE shipping worldwide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *